hovedside
om zporty
Aktiv og positiv fritid
Fiske
Ski
Sykkel
Sykkelservice
Sykkelvalg
Trening
Ut på tur
Utstyrstips
Zporty-festivalen
Zporty-fotballskule
Zporty-snøfestival
Zporty opplevingar
Ski- og snøforhold


Her får du 5 enkle råd om hvordan du tar vårservice på sykkelen din

Sykkelen er et fantastisk fremkomstmiddel, men litt service må den ha for at det hele skal fungere knirkefritt. Her er oppskriften på hvordan:

  1. Vask og rengjøring - Dette er det alltid lurt å gjøre med en gang etter man har benyttet sykkelen. Har du ikke gjort det, så har du en sykkel som møkka nå har satt seg skikkelig fast på. Sykkelen må være rengjort før du begynner å sku. Benytt avfettings- og rengjøringsmidler beregnet på sykkel (f.eks. Weldtite Citrus Degreaser), vask/spyl av med vann og bruk børste og svamp for å få det skikkelig rent. Ikke bruk høytrykksspyler rette mot nav og lager!
  2. Sjekk slitasjedeler - Sjekk wirer og strømper for evt. rust og slitasje. Sjekk bremseklossene og dekkene, sjekk at disse ikke er slitte. Bytt hvis nødvendig. Pass på at bremsene tar riktig på felgen. Klossene skal treffe bremseflaten samtidig på begge sider.
  3. Smøring - Etter at sykkelen er skikkelig rengjort og har tørket må kjede og wirer smøres. Benytt her kjede- og smøreoljer spesielt beregnet på sykler (f.eks. Weldtite TF-2 Teflonspray og Weldtite sykkel/kjede olje). Husk også at det er lurt å smøre opp strømpene som wirene går i!
  4. Justering - Etter at alle bevegelige deler er smurt, sjekk at gir og bremser er justert. Evt. etterjuster selv eller benytt verkstedet hos Zporty-butikken eller andre som kan det.
  5. Etterskruing - Sjekk at det ikke er løse deler, skruer eller muttere. Ettertrekk forsiktig! Sjekk hurtighendlene på hjul og sete at disse sitter godt fast. Sjekk også at hjulene er rette, hvis ikke - kontakt Zporty-butikken eller andre som kan dette.

    Kilde: intersport.no

    Me i Zporty-butikken har det utstyret og kunnskapen som trengs. I allefall til det aller meste...


utskrift Klikk her for en utskriftsvennlig utgave av denne siden

telefon 92 23 83 51- e-post frank@zporty.no
Webdesign av A1 Grafisk Ide - Povered by i-tools